OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. február 13., csütörtök 13:47

A Védegylet Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - "Kollektív fellépés a minőségi alapanyagokra épülő közétkeztetésért" c. regionális politikai kerekasztal

    Február 4-én és 5-én, a Védegylet a hazai és a nemzetközi zöld közbeszerzés és zöld közétkeztetés helyzetét járta körbe a "Kollektív fellépés a minőségi alapanyagokra épülő közétkeztetésért" c. regionális politikai kerekasztal eseményén, melynek az Európai Ifjúsági Központ adott helyet.
 A kerekasztal beszélgetés az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramja által finanszírozott BOND: (Bringing Organisations & Network Development to higher levels in the Farming sector in Europe) A szervezetek és hálózatok magasabb szintű együttműködésének szervezése az európai mezőgazdasági szektorban elnevezésű projekt keretében került megrendezésre.

Az esemény első napján az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet képviselője kiemelte, mennyire összetett a téma, és ez a tény megkívánja, hogy lehetőleg az összes érintett kifejtse véleményét, meglátásait annak érdekében, hogy a vidék és a város kapcsolata megerősödjön, szorosabbra fonódjon élelmezési kérdésekben. Ez jó alapot adhat egy fenntartható vidékfejlesztési politika kialakításhoz, mely bírja az érintettek támogatását.

Folytatásként a szakértők már működő, nemzetközi jó példákat és közösségi összefogásokat ismertettek.
     Kiadó: Védegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.