2024. április 20. szombat

2020. február 14., péntek 19:10

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) - Sajtóközlemény a központosított adósságrendezési eljárásról

Február 14-én – a már korábban az intézményekhez utalt dedikált források mellett – további közel 6 milliárd forint kerül kifizetésre az egészségügyi ellátás zavartalanságának biztosítása érdekében – erről döntött a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere.

Az egészségügyi szolgáltatók lejárt tartozásainak kiegyenlítésére a tárgyalófelek jóváhagyták azt a felosztási tervet, amelynek alapján azon szállítók követeléseit rendezik közel 19 milliárd forint összegben, akiknek a központosított adósságrendezési eljárás alá vont követelése nem haladja meg a 100 millió forintot, vagy a szállító állami, önkormányzati, illetve egyházi tulajdonban van.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő elindította a kiegészítő támogatási összegek utalványozását. A Magyar Államkincstár várhatóan szintén február 14-én intézkedik a kifizetésekről.

A jóváhagyott javaslatban meghatározott összegeket a Korm. rendeletben meghatározottak szerint a NEAK a honlapján közzéteszi.

A közzététel az alábbi linken érhető el:

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma