OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. február 17., hétfő 17:26

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara közleménye
    Budapest, 2020. február 17., hétfő (OS) - Elindult a könyvviteli szolgáltatók minősítési és minőségbiztosítási rendszere a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál. A "Magyar Könyvvizsgálói Kamara által minősített könyvviteli szolgáltató" cím elsődleges célja, hogy kiemelje a minőségi munkát végző, magas szintű szaktudással rendelkező könyvelőket és könyvviteli szolgáltatókat. Emellett a minősítés a számviteli feladatellátás magyarországi színvonalának emelését is megcélozza.

    A könyvvelői szolgáltatások piaci szereplői és a gazdálkodók körében is igény lépett fel arra, hogy olyan módszereket találjanak, melyek a minőségi szolgáltatást nyújtók munkáját helyezi előtérbe. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a szakmai társszervezetekkel és a könyvelés és ellenőrzés terén gyakorló szakemberek csoportjaival együttműködve dolgozta ki, hogyan lehet egy a magas színvonalon dolgozó könyvviteli szolgáltatókat átfogóan értékelő mércét kialakítani. Fontos szempont a pozitív megkülönböztetés, a követendő példák kiemelése, a jó teljesítményt nyújtók elismerése. Az önkéntes minőségbiztosítási rendszer garanciája egy szakértői testület háttérmunkája, mely a minősítő kérdőívek szakmai értékelését végzi.
Amennyiben a szakmai minősítésen megfeleltek a jelentkezők, 2 éven keresztül viselhetik a minősített könyvviteli szolgáltató címet. A szolgáltatás leírását és a minősítő kérdőívet az érdeklődők a kamara honlapján érhetik el.
A cím – amellett, hogy szakmai rangot jelent –támpontot nyújt a gazdálkodóknak is a megfelelő szakmai partner kiválasztásában.
    
     Kiadó: Magyar Könyvvizsgálói Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.