OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2020. február 17., hétfő 22:15

A(z) Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 17., hétfő (OS) - FEBRUÁR 17 - A Kisemmizettek Emléknapja

    Ma van a Kisemmizettek Emléknapja. A fidesz-kormányzat hallani sem akar arról, hogy sokmillió magyar kisemmizettet megillesse ez az emléknap. Agyonhallgatják.
A Rákosi korszak legsötétebb éveiben, 1952.II.17-én lépett hatályba a hírhedt 4. 1952. Tvr., azaz Törvényerejű Rendelet, mellyel mára közel 6 millió magyart kisemmiztek, azaz házától, lakásától vagy egyéb ingatlanától megfosztottak. Jóllehet eddigre már elrabolták a gyárakat, üzemeket, a vállalkozások óriási többségét, de ekkora méretű rablás, mint amilyen e februári naptól elindult, a magyar történelemben még soha nem volt, sem ez előtt, sem utána.
Ma, a 68. évfordulón egy Orwell idézettel emlékezünk meg az Emléknapról, és azt kérjük, minden érintett gondolkozzon el rajta, és lássa amit eddig talán nem látott.
Aki nem ismeri az író Állatfarm c. regényét, annak tájékoztatásul, ez az olyan reménytelen, életképtelen rendszerek profilrajza mint amilyen a kommunizmus, és azok bemutatása akik ilyenben szocializálódtak. Ott vannak a kádár-korabeli elvtársak a hatalomban ma is.

     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.