OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. február 20., csütörtök 12:56

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - Domokos László: Erősíteni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát

    Erősíteni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát és képességét – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék és az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület közös évértékelő konferenciáján, Budapesten. Az ÁSZ elnöke felhívta a figyelmet, hogy a személyi hitelek adósságcsapdába sodorják a lakosságot. Az eseményen az Állami Számvevőszék együttműködési megállapodást írt alá Budapest Főváros Kormányhivatalával. Ennek célja a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése, a családok pénzügyi biztonságának erősítése.

A konferencián előadást tartott Domokos László, az ÁSZ elnöke, Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, Kocziszky György, a Miskolci Egyetem professzora, Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke, Kovács Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

Domokos László, az ÁSZ elnöke előadásában hangsúlyozta: "Óriási kockázat a személyi kölcsönök állományának drasztikus növekedése, ami adósságcsapdába sodorja a lakosságot, főként a hitelt felvevő legszegényebbeket". Mint mondta: "Fel kell hívni a figyelmet a veszélyekre és erősíteni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát és képességét. "A fekete felhők már gyülekeznek" – húzta alá az ÁSZ elnöke, ezért még időben fel kell készülni a nehezebb időkre. "Meg kell tanítani az embereket arra, hogyan tegyék félre az első ezer forintot, hiszen az egyik legnagyobb érték, a biztonság".
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.