OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. február 21., péntek 11:11

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - Február végéig lehet jelentkezni az idei méhegészségügyi támogatásra. Az Agrárminisztérium a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatás első évi sikere után 2020-tól megduplázta a támogatás összegét, amely 500 forint/méhcsaládról 1000 forint/méhcsaládra emelkedett. A támogatásra rendelkezésre álló keret 700 millió forint.

    Az agrártárca 2019-ben vezette be a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatást, amelynek célja elsősorban a szennyezett (pl. fipronil) állatgyógyászati készítmények alkalmazásából eredő termelői veszteségek kompenzálása, amely növelheti a méhtartási kedvet is. A méhészet jelentősége kiemelkedő a mezőgazdaságon belül, hiszen az emberi táplálkozásban, egészségmegőrzésben jelentős szerepet beöltő termékek előállítása mellett, a beporzáson keresztül a gyümölcstermesztés eredményességére is hatással van. Ezen túl több környezetvédelmi cél eléréséhez, így a biológiai sokféleség megőrzéséhez és közvetetten a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzájárul.

A támogatásra szóló kérelem benyújtási határideje 2020. február 28. A benyújtásra vonatkozó határidő jogvesztő, azonban a már benyújtott kérelmek esetén van lehetőség hiánypótlásra. A támogatás azon kérelmezőnek nyújtható, aki, vagy amely 2019. november 15-én a Tenyészet Információs Rendszerben nyilvántartott méhállománnyal rendelkezik.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.