2024. április 27. szombat

2020. február 21., péntek 13:42

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - Szabadai Viktor: Legyen újra piaci alapú a taxizás Budapesten!

A Magyar Liberális Párt régóta harcol a közösségi fuvarszolgáltatás ellehetetlenítése és a taxis hiénák felszámolása ellen. A Liberálisok képviseletében végig egyeztetettem a piac több szereplőjével, fuvarozókkal, érdekképviseleti szervezetek vezetőivel, és ebből alakult ki az az álláspont, hogy a taxi rendelethez hozzányúlni csak akkor lehet, ha első lépcsőben a piaci alapot teremtjük meg, és utána következhet az árak felszabadítása. Le kell tisztítani a piacot a kiskapuktól, a szélhámosoktól, és lehetőséget adni arra, hogy maguk között kialakíthassák a tisztességes árakat.
Budapesten jelenleg nem adottak a feltételek a szabadpiac kialakításához a taxis hiénák és az őket ellenőrző szervek nem megfelelő eszköztára miatt Hatósági intézkedésekkel meg lehet oldani, hogy egy szabályozott, átlátható, tiszta piaci verseny alakuljon ki, ahol egyértelmű szabályok uralkodnak és az utasok biztonságban érezhetik magukat. Olyan szabályokat kell kialakítani, hogy a hiéna probléma ne mérgezze tovább a taxi társadalmat.

Kiadó: Magyar Liberális Párt