OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. február 21., péntek 13:42

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - Szabadai Viktor: Legyen újra piaci alapú a taxizás Budapesten!

    A Magyar Liberális Párt régóta harcol a közösségi fuvarszolgáltatás ellehetetlenítése és a taxis hiénák felszámolása ellen. A Liberálisok képviseletében végig egyeztetettem a piac több szereplőjével, fuvarozókkal, érdekképviseleti szervezetek vezetőivel, és ebből alakult ki az az álláspont, hogy a taxi rendelethez hozzányúlni csak akkor lehet, ha első lépcsőben a piaci alapot teremtjük meg, és utána következhet az árak felszabadítása. Le kell tisztítani a piacot a kiskapuktól, a szélhámosoktól, és lehetőséget adni arra, hogy maguk között kialakíthassák a tisztességes árakat.
Budapesten jelenleg nem adottak a feltételek a szabadpiac kialakításához a taxis hiénák és az őket ellenőrző szervek nem megfelelő eszköztára miatt Hatósági intézkedésekkel meg lehet oldani, hogy egy szabályozott, átlátható, tiszta piaci verseny alakuljon ki, ahol egyértelmű szabályok uralkodnak és az utasok biztonságban érezhetik magukat. Olyan szabályokat kell kialakítani, hogy a hiéna probléma ne mérgezze tovább a taxi társadalmat.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.