OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. február 28., péntek 19:08

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 28., péntek (MTI) - Uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél az innováció megerősítése

    Magyarország ezért azt javasolta, hogy a tudás- és innovációs központok (TIT) költségvetésének 20 százaléka a Regionális Innovációs Alprogramban részvételre jogosult országokban hasznosulhasson.
     A miniszterek eszmecserét folytattak a kutatás és innováció nemzetközi együttműködésben betöltött stratégiai szerepéről. A vita célja az volt, hogy hozzájáruljon annak átgondolásához, hogy a harmadik országok hogyan vegyenek részt a Horizont Európa keretprogramban. Bódis József egyetértett azzal, hogy a jövőben is elő kell mozdítani a nemzetközi együttműködést, mivel ez erősítheti a kutatás kiválóságát, fokozhatja az innovációt és növeli az Európai Unió versenyképességét. Hangsúlyozta azonban, hogy a harmadik országokkal folytatott együttműködéseknek kölcsönösségi alapon, az EU érdekein és a nemzetközi kötelezettségvállalásokon kell alapulniuk.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium  Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.