OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. március 4., szerda 12:42

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye
    Budapest, 2020. március 4., szerda (OS) - Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket folytat a kormányhivatal a koronavírussal kapcsolatban

    2020. február 27-től kezdődően fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket folytat Budapest Főváros Kormányhivatala a koronavírussal kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat irányainak megfelelően. A hatóság a fogyasztók védelme érdekében kiemelten ellenőrzi a hagyományos kereskedelmi üzletekben, áruházláncokban megtalálható olyan termékeket, melyek iránt a koronavírus európai terjedése miatt megnövekedett a kereslet. Külön figyelmet fordítanak a kézfertőtlenítő termékekre, amelyek vizsgálata során az ITM vegyipari laborjában arra helyezik a hangsúlyt a fogyasztóvédelmi szakemberek, hogy a termékek valóban rendelkeznek-e a gyártó által feltüntetett fertőtlenítő hatással, nehogy azok hamis biztonságérzetet keltsenek a fogyasztókban. Emellett vizsgálják azt is, hogy az alapvető élelmiszerek, a tisztítószerek, illetve az egyéb, koronavírus-fertőzés miatt keresett eszközök tekintetében a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő-e az ártájékoztatás. Ennek keretében kiszűrik a megtévesztő árfeltüntetéseket, illetve azt is figyelik, hogy az üzletek ténylegesen a kiírt áron értékesítik-e a termékeket. Az ellenőrzések folyamatosak, és amennyiben a kormányhivatal jogsértést tapasztal, a megelőzés érdekében fokozott szigorral lép fel, és a rendkívüli körülményekkel arányos szankciókat alkalmazza.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.