2024. április 29. hétfő

2020. március 9., hétfő 14:31

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. március 9., hétfő (OS) - A Kö7 - Középiskolások Hete a Szegedhez kötődő fiatalok éves kulturális eseménye, amely 2020. március második felében már HETEDIK alkalommal kerül megrendezésre. Az 1990-es évek Középiskolás Művészeti Heteit újraélesztő programsorozat célja a találkozás és a szereplési lehetőség biztosítása fiúknak és lányoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek, kezdőknek és haladóknak. Szegedi fiatalok, ifjúsági közösségi terek és kulturális intézmények közös szervezésében valósul meg a Kö7.

Az idei Kö7 témájának a környezettudatos életmódot és a fenntartható fejlődést választották a szervezők. A programhét minden napján más módszerekkel járják körbe a témát, és a középiskolás vetélkedő állomásain is ezzel kapcsolatos feladatokat oldanak majd meg a résztvevő csapatok. A Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézménye ad otthont a programoknak, ahol a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által készített Fenntarthatósággal kapcsolatos kiállítás is megtekinthető, illetve a "Száz apró lépés egy nagy lépés érdekében" projekt is, melynek célja a klímaváltozás kiváltó okainak csökkentése és a hatásaihoz való alkalmazkodás olyan lehetséges alternatívákkal, amelyek pozitív megközelítéssel, és a gyakorlati cselekvések mentén adnak alkalmat a változtatásra. A projektben 10 témakörben 100 olyan apró lépést gyűjtöttünk össze, aminek a megvalósítása a mindennapokban csupán kicsivel több odafigyelést igényel.

Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület