OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. március 9., hétfő 14:31

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. március 9., hétfő (OS) - A Kö7 - Középiskolások Hete a Szegedhez kötődő fiatalok éves kulturális eseménye, amely 2020. március második felében már HETEDIK alkalommal kerül megrendezésre. Az 1990-es évek Középiskolás Művészeti Heteit újraélesztő programsorozat célja a találkozás és a szereplési lehetőség biztosítása fiúknak és lányoknak, fiatalabbaknak és idősebbeknek, kezdőknek és haladóknak. Szegedi fiatalok, ifjúsági közösségi terek és kulturális intézmények közös szervezésében valósul meg a Kö7.

        Az idei Kö7 témájának a környezettudatos életmódot és a fenntartható fejlődést választották a szervezők. A programhét minden napján más módszerekkel járják körbe a témát, és a középiskolás vetélkedő állomásain is ezzel kapcsolatos feladatokat oldanak majd meg a résztvevő csapatok. A Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézménye ad otthont a programoknak, ahol a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által készített Fenntarthatósággal kapcsolatos kiállítás is megtekinthető, illetve a "Száz apró lépés egy nagy lépés érdekében" projekt is, melynek célja a klímaváltozás kiváltó okainak csökkentése és a hatásaihoz való alkalmazkodás olyan lehetséges alternatívákkal, amelyek pozitív megközelítéssel, és a gyakorlati cselekvések mentén adnak alkalmat a változtatásra. A projektben 10 témakörben 100 olyan apró lépést gyűjtöttünk össze, aminek a megvalósítása a mindennapokban csupán kicsivel több odafigyelést igényel.

     Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.