OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. március 15., vasárnap 14:15

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 15., vasárnap (OS) - Az emberiség együvé tartozásának nagyszerű példája ez!

    A hazai óvintézkedések helyesek, de nem elégségesek. További intézkedések kellenek a vírus feltartóztatására! Fokozott védelemben és ellátásban kell részesíteni a fertőzöttekkel törődő orvosokat és ápolókat. Pótolni kell a forráskivonást az egészségügyi ellátásból, mert oda vezetett, hogy elhanyagolták a felkészülést olyan előre nem látható helyzetekre is, mint amilyen a mostani. Leépítés helyett orvosokra van szükség! Komolyan kell foglalkozni a rendkívüli iskolaszünet elrendelésével, amelyet a pedagógus szakszervezetek sürgetnek. Az intézmények vezessék be a távfoglalkoztatást és a távoktatást! Biztosítsák hozzá a szükséges technikai feltételeket! A tömeges összezártság elkerülése végett szükségesnek tartjuk a fokozott óvintézkedéseket a tömegközlekedésben is. Felemásnak tartjuk a schengeni szabad mozgást korlátozó kormány-intézkedést.
A vírus terjedését nem lehet megakadályozni nemzeti elzárkózással, befelé fordulással. A vírus áttöri az önzés falait. Segítenünk kell bajba jutott embertársainkon, mert ezzel magunkat is védjük! Bíráljuk a kormányt, hogy Olaszországgal szemben csak vesztegzárban lát megoldást, nem pedig a szolidaritásban és a segítségnyújtásban, hogy megfékezzék az ott tomboló járványt! Saját magunkat is védenénk azzal, ha segítenénk az olaszokon! Felhívjuk a kormány figyelmét arra, hogy a népek egysége nem csak akkor fontos, amikor anyagi előnyünk származik belőle, hanem akkor is, amikor a másik bajban van és segítségre szorul.
    
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.