OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. március 16., hétfő 13:32

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2020. március 16., hétfő (OS) - Füstöljük ki a koronavírust!

        Szeretnénk előrebocsájtani, hogy közleményünk célja nem a sajtóban való üzengetés és különösen nem a pánik keltés de ezúton is tisztelettel kérjük a kéményseprőipart felügyelő Belügyminisztériumot, hogy a kötelező kéményseprési feladatokkal érintett ingatlanok esetében további intézkedésig rendelje el a kötelező kéményseprő-ipari sormunkák felfüggesztését elsősorban a lakosság, különösen az idősek fokozott védelme érdekében s nem utolsósorban a kéményseprő munkavállalók saját, személyes biztonsága érdekében.
     Természetesen közleményünkkel egyidejűleg hivatalos úton is megkeressük a szaktárcát az említett javaslatunkkal.  Bár egyelőre nincs tudomásunk olyan regisztrált személyről a kéményseprők körében aki az elmúlt időszakban bizonyítottan megfertőződött volna a vírussal azonban rendkívül kockázatosnak tartjuk a társadalomra nézve a kéményseprők un. "házaló" munkáját, hisz munkájukhoz feltétlenül be kell hogy jussanak az érintett ingatlanba ahol akár fertőzött személlyel érintkezve maguk is megbetegedhetnek, de ami a legaggasztóbb, hogy könnyen hordozóivá válhatnak a rohamosan terjedő vírusnak. Továbbá javasoljuk megvizsgálni, hogy mely szakmák lehetnek hasonlóan érintettek - a munka jellegéből adódóan - a lakossággal való személyes érintkezésben.
     Szeretnénk ezúton is támogatásunkról biztosítani a Kormányt és az Operatív Törzset és felajánlani segítségünket a sokszor embert próbáló megelőzési munkák ellátásában például a szociális ágazat területén.

     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.