2024. április 29. hétfő

2020. március 16., hétfő 13:32

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2020. március 16., hétfő (OS) - Füstöljük ki a koronavírust!

Szeretnénk előrebocsájtani, hogy közleményünk célja nem a sajtóban való üzengetés és különösen nem a pánik keltés de ezúton is tisztelettel kérjük a kéményseprőipart felügyelő Belügyminisztériumot, hogy a kötelező kéményseprési feladatokkal érintett ingatlanok esetében további intézkedésig rendelje el a kötelező kéményseprő-ipari sormunkák felfüggesztését elsősorban a lakosság, különösen az idősek fokozott védelme érdekében s nem utolsósorban a kéményseprő munkavállalók saját, személyes biztonsága érdekében.
     Természetesen közleményünkkel egyidejűleg hivatalos úton is megkeressük a szaktárcát az említett javaslatunkkal.  Bár egyelőre nincs tudomásunk olyan regisztrált személyről a kéményseprők körében aki az elmúlt időszakban bizonyítottan megfertőződött volna a vírussal azonban rendkívül kockázatosnak tartjuk a társadalomra nézve a kéményseprők un. "házaló" munkáját, hisz munkájukhoz feltétlenül be kell hogy jussanak az érintett ingatlanba ahol akár fertőzött személlyel érintkezve maguk is megbetegedhetnek, de ami a legaggasztóbb, hogy könnyen hordozóivá válhatnak a rohamosan terjedő vírusnak. Továbbá javasoljuk megvizsgálni, hogy mely szakmák lehetnek hasonlóan érintettek - a munka jellegéből adódóan - a lakossággal való személyes érintkezésben.
     Szeretnénk ezúton is támogatásunkról biztosítani a Kormányt és az Operatív Törzset és felajánlani segítségünket a sokszor embert próbáló megelőzési munkák ellátásában például a szociális ágazat területén.

Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete