OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 4. kedd
Ismertető


2020. március 24., kedd 15:12

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - Lakhelyelhagyási korlátozás elrendelését kérjük a kormánytól a koronavírus idejére

    A Párbeszéd ezért most a lakhelyelhagyási korlátozás bevezetését kéri a kormánytól. Ennek esetén az, akinek feltétlenül szükséges és indokolt, el tud járni a járványhelyzettel összefüggő munkát végző munkahelyére, továbbá egy ilyen korlátozással minden feltétlenül szükséges tevékenység elvégezhető lenne: gyógyszertárba menni, vásárolni, kutyát sétáltatni, a kisgyerekes szülők kivihetnék a gyermeküket a levegőre, az időseknek segítők elmehetnének bevásárolni. A legfontosabb most az, hogy az utcán vagy bármilyen köztéren az egy háztartásban élőkön kívül többen, illetve 3 főnél nagyobb csoportok ne gyülekezhessenek. Külföldön számos helyen, Európa számos országában, több német tartományban, Izraelben, Kalifornia államban vezettek be hasonló korlátozást. Ezeket a jó gyakorlatokat követendő a Párbeszéd határozati javaslatban fordul az Országgyűléshez a lakhelyelhagyási korlátozás sürgős bevezetése érdekében.

A munkáltatókat pedig arra kérjük, hogy tegyék lehetővé a távmunkát, kíméljék meg a munkavállalóikat az utazástól, hiszen minden magyar felelős minden magyarért. Ha most fegyelmezettek vagyunk, együtt, közösen átvészelhetjük ezt a nehéz időszakot.

Kocsis-Cake Olivio
a Párbeszéd országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.