OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. március 25., szerda 09:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 25., szerda (OS) - Az ellenzék a Honvédelmi és rendészeti bizottsághoz fordul, hogy választ kapjon a Magyar Honvédség bevetésével kapcsolatos kérdésekre

    Benkő Tibor honvédelmi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy az általa vezetett Létfontosságú Vállalatokért Felelős Akciócsoport honvédelmi irányítócsoportokat küld azokhoz a vállalatokhoz, amelyek a különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képviselnek, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet. Emellett arról is beszélt, hogy az országot hét járőrkörzetre osztották, és mostantól nagyobb létszámban lesznek jelen katonák az utcákon. Azonban sem a vállalatokhoz kiküldött akciócsoportok, sem az utcára vezényelt katonák kapcsán nem indokolta meg, hogy miért van szükség ilyen drasztikus intézkedésekre, és a Magyar Honvédség ilyen célú felhasználására, ahogyan – szokás szerint – az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságát sem tájékoztatta előre a megtenni tervezett lépésekről.

Ezért a mai napon kezdeményezzük a Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását, hogy választ kapjunk az alábbi kérdésekre: ki és miért vezényelte ki a Magyar Honvédséget az utcákra, illetve melyik vállalatokhoz és miért küldtek honvédelmi irányítócsoportokat, és ezeknek mi a pontos feladatuk?

Dr. Vadai Ágnes (DK), Dr. Varga-Damm Andrea (Jobbik), Dr. Harangozó Tamás (MSZP)

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.