OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. március 30., hétfő 14:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 30., hétfő (OS) - A XVIII. kerületi önkormányzat saját készítésű maszkokkal segíti a védekezést

    A XVIII. kerületi önkormányzat a koronavírus-járvány kitörése miatt többször próbált kormányzati segítséget kérni a szükséges védőfelszerelések - például maszkok - beszerzéséhez, de nemhogy segítséget, még választ sem kaptak. Így kezükbe vették a maszkgyártást, és egy önkormányzati varrodában, hét embert foglalkoztatva készítik a mosható, fertőtleníthető, jó minőségű, többször felhasználható textil arcmaszkokat, így a helyi munkaerőt is védik a munkahelyteremtéssel.

A védőfelszerelést az önkormányzat egyrészt az utcákon dolgozó alkalmazottaknak, utcaseprőknek, parkfenntartóknak, városgazdának adja, másrészt pedig a hetven év felettieket ellátó idősgondozóknak és önkénteseknek, akik nagy számban jelentkeztek az önkormányzat felhívására segíteni.

A Demokratikus Koalíció továbbra is hangsúlyozza: az emberi élet nem játék, minden lehetséges lépést meg kell tennünk, hogy óvjuk és segítsük egymást!

Szaniszló Sándor
A Demokratikus Koalíció XVIII. kerületi polgármestere

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.