OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. március 31., kedd 11:59

A Magyar Rákellenes Liga közleménye (5. rész)
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) - Járvány idején is fontos a rendszeres kezelés!

    Ezért a Nemzeti Betegfórum (NBF), a Betegszervezetek Magyarországi Szövetsége (BEMOSZ), a Magyar Rákellenes Liga, és a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége (RIROSZ) közösen kér minden szakmai és politikai döntéshozót, hogy a járvány megfékezésére tett erőfeszítések mellett kezelje prioritásként az állapotuk fenntartásához szükséges rendszeres kezelésben részesülők ellátását is!

A 4 betegszervezeti szövetség emlékeztetni kíván arra is, hogy ez nem marginális probléma, összességében több százezer érintettről van szó! (Magyarországon jelenleg több mint 600.000 ritka betegségben érintett van, akik több mint fele gyerek (!), és pl. kezelt onkológiai beteg is 300-350 ezer van egy évben). Az ő halaszthatatlan kezeléseik elhagyása legalább olyan súlyos következményekkel járna, mint a járvány eddig ismert hatásai!


További sajtóinformáció:
VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda
Nagy Ákos
Tel: 20/9331-801
E-mail: nagy.akos@vmkomm.hu

     Kiadó: Magyar Rákellenes Liga

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.