OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. április 7., kedd 17:31

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. április 7., kedd (OS) - Kiderült a miniszter szavaiból, mit értett Orbán Viktor a "bértámogatás speciális magyar formáján". Röviden: a Fidesznek járvány ide vagy oda, aki nem dolgozik, ne is egyék.

    Ma Palkovics László elmondta, hogy úgy vezetik be német mintára a "Kurzarbeitot", vagyis a rövidített munkaidő államilag támogatott formáját, hogy ha van munka, ha nincs, a munkavállalónak dolgoznia kell.

Konkrétan úgy fogalmazott, hogy "azt is szeretnénk, hogy azok a munkavállalók, akik így kapják a jövedelmüket, azok _nem otthon lennének_, hanem olyan hasznos, a cég számára fontos tevékenységet végeznének, legyen az oktatás, legyen az a cég egyéb ügyeinek a továbbfejlesztése, ami hozzáadott értéket állít elő, és amely nem vezet egyfajta szünethez a munkavállaló szempontjából."

Tehát azt akarja a kormány, hogy ne maradjanak otthon azok, akik eddig kényszerszabadságon voltak? Az lenne a “magyar modell", hogy miközben tombol a járvány, a kormány berendelteti munkára azokat az embereket, akiknek a cég nem tud munkát adni?!

Itt ezt nagyon elrontották: most ugyanis _tilos_ olyan feltételeket szabni az állami támogatáshoz, ami a munka híján otthon maradó dolgozókat otthonuk elhagyására kényszeríti. Ha nem tud a cég távmunkát biztosítani, akkor is járnia kell az állami bértámogatásnak. Minden teljesíthetetlen feltétel felelőtlen és fölösleges kockázatnak teszi ki a dolgozókat és az egész országot!!!
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.