OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. április 15., szerda 12:12

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. április 15., szerda (OS) - A kórházak szabályos és átlátható működése biztosítja a kórházi dolgozók biztonságát is – Több mint meghökkentő a Népszava mai írása

    A Népszava azt írja, hogy "meghökkenést keltett a kórházi dolgozók között a számvevőszék levele."

Az ÁSZ szerint a kórházi dolgozók alapvető érdeke, hogy a kórházak átláthatóan és szabályosan működjenek, illetve gazdálkodjanak. Ez teremti meg ugyanis a feladatellátásuk és munkakörülményeik biztonságát, valamint természetesen a betegek ellátási biztonságát is. Továbbá a kórházak átlátható és szabályos működése hozzájárul a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezéshez, ami mindannyiunk közös érdeke.

Az Állami Számvevőszék a kórházakat érintő ellenőrzési tapasztalatainak összegzésével, illetve a kórházak segítésére kinevezett kórházparancsnokoknak küldött tájékoztató levéllel, valamint felajánlott konzultációs lehetőséggel ezt támogatja, ehhez járul hozzá.

Több mint meghökkentő, hogy a Népszava szerint – természetesen névtelen forrásokra hivatkozva – mindez "meghökkenést" váltott ki.

Horváth Bálint, szóvivő (06-20-238-6939)

Az ÁSZ április 6-án kiadott közleménye a témában:
https://www.asz.hu/hu/sajtokozlemenyek/tamogatja-az-asz-a-korhazparancsnokokat
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.