OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2020. április 23., csütörtök 12:04

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2020. április 23., csütörtök (OS) - Lezárult a VGYKE népszerű "Szülő-Példa-Érték" programja

    A "Szülő-Példa-Érték" program fókuszában olyan szülők álltak, akik fogyatékos,  látássérült vagy halmozottan sérült gyermeket nevelnek, vagy olyan személyek, akik maguk is érintettek, hiszen látássérültként nevelik  gyermekeiket.
Fodor Ágnes VGYKE elnöke: Magam is meglepődtem, hogy a "Szülő-Példa-Érték" újbóli útjára bocsátása, egy újratervezett, újragondolt program,  mégis óriási érdeklődés övezte. Ezévi rendezvénysorozatunk is hiánypótló, hiszen a jogban kevésbé jártas személyeket megpróbáltuk eligazítani a jog útvesztőiben. Összesen 8 szülői érdekérvényesítést támogató előadássorozatot a tartottunk és folytattuk az egyéni önérvényesítést segítő konzultációkat is.

Idén olyan kedvelt témák kerültek fókuszba, mint az esélyegyenlőség, az önrendelkezési jog, az akadálymentesítés, a negatív diszkrimináció, az öröklési jog valamint a betegjogok.
Helyszíneink továbbra is Lámpás Klubjaink voltak, mely Budapesten összesen 13 kerületben működik a VGYKE szárnyai alatt. Az adott kerületben tevékenykedő civil szervezők látássérült kerületi lakosoknak nyújtanak segítséget e programunk befogadásával és népszerűsítésével.  

Megjelentettünk egy kiadványt is a témában, a hasznos információkról és a jó gyakorlatokról. Ezeket szeretnénk eljuttatni önkormányzatok és kormányhivatalok felé is. Továbbra is kiemelt fontosságúnak tartjuk az önérvényesítést, az önérvényesítésre való felkészítést.

Támogatók: EMMI, NFSZK kód: Szülő2019

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.