OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 13., szerda 11:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Tiltakozunk, amiért a vírus elleni küzdelem helyett, a települési önkormányzatok kifosztásán dolgozik a kormány!

    A kormány a gépjárműadó elvételével már jelentős bevételkiesést okozott valamennyi önkormányzatnak, azonban a különleges gazdasági övezetek kijelölésével kimondottan az ellenzéki vezetésű településekre lőnek. Mindezt a veszélyhelyzet árnyékában, akkor, amikor a települések a kormány el nem végzett feladatait is megoldják.

Az Orbán-kormány a koronavírus-járvány időszakában, rendkívüli felhatalmazás birtokában bevezeti a "különleges gazdasági övezet" fogalmát a magyar jogrendbe, de nem a fejlődés, hanem a független önkormányzatok megroppantása érdekében. Ezt hamar be is bizonyították, az új kormányzati elképzelés első áldozata az ellenzéki vezetésű Göd lett, amely így emiatt elesett a bevételei harmadától.

A Fidesz most törvényi szintre akarja emelni az einstandolást hiszen, ha valahol kijelöl egy különleges gazdasági övezetet, akkor az a terület és az ott képződő adók a fideszes vezetésű megyei önkormányzatokhoz kerülnek. Azaz elveszik a városok, falvak pénzét azért, hogy ők dönthessenek annak elköltéséről. Mindezt valószínűleg azért, hogy még több pénzzel megtámogathassák az oligarcháikat.  

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja az önkormányzatok kisemmizését, és minden lehetséges módon fel fog lépni a Fidesz kicsinyes bosszúpolitikája ellen.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.