OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2020. május 20., szerda 14:44

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - Üdvözöljük, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja a nemzeti régiók támogatásáról szóló aláírásgyűjtés folytatását -

    Óriási sikert ért el a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezése azzal, hogy túllépte a szükséges egymilliós feltételt. Az ügy melletti széleskörű, az Országgyűlésben is megjelenő összefogás példát mutatott egész Európa számára. További négy ország kvótáját azonban még teljesíteni kell. Az LMP korábban levélben fordult az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetői felé és kértük, hogy támogassák a határidő meghosszabbítását. Meggyőződésünk szerint ebben az ügyben nem születhet más döntés, mint az aláírásgyűjtés folytatásának támogatása. Az LMP nemzetközi partnerein keresztül továbbra is támogatásáról biztosítja a kezdeményezőket és mindent megteszünk a teljes siker érdekében.

Keresztes László Lóránt
frakcióvezető (LMP)

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.