OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. május 25., hétfő 14:02

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - Terhelje 98 %-os rendkívüli különadó az osztalékok munka nélküli részét! Orbán Viktor a magyar munkavállalók helyett a tőkét és pénzt védi. Ez derült ki Székely Sándor független országgyűlési képviselő azonnali kérdésére adott miniszterelnöki válaszból.

    A képviselő arra volt kíváncsi, hogy a kormány miért nem vet ki rendkívüli 98 %-os különadót a gazdagok munka nélkül szerzett jövedelmére, az osztalékokra. Miért nem teszi ezt meg akkor, amikor az ország szociális katasztrófától szenved, amikor mára 428 ezer honfitársunk vált munkanélkülivé. Miközben a munkavállalók többsége gyalázatosan van megfizetve, 2-3 munkahelyen, rengeteg túlórával, jó esetben hónapról – hónapra él, addig a tőkések munka nélkül milliárdokat tesznek zsebre. Most kell cselekedni, most kell szolidárisnak lenni, most kell a rendkívüli különadót bevezetni!
Orbán Viktor előtt nem ismeretlen ez a lehetőség, 2010-ben ugyanis a "pofátlan" állami végkielégítésekre hivatkozva szerette volna bevezetni a 98%-os különadót.
Székely Sándor szerint a miniszterelnök most megmutathatná, hogy mekkora legény a gáton, hogy nem csak akkor tud keménykedni, amikor a munkavállalók megaláztatásáról és kizsigereléséről van szó, hanem akkor is kemény legény, amikor olyan jövedelemforrást kell megadóztatni, amihez a tőkések munka nélkül jutnak hozzá.

     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.