OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 26., kedd 16:35

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz-KDNP leszavazta a válságkezelő alapjövedelem javaslatunkat - A koronavírus-járvány következtében 330 ezerre nőtt a hazai álláskeresők száma, és további tízezrek kényszerültek fizetés nélküli szabadságra vagy csökkentett fizetésre. A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem javaslata számukra nyújtott volna segítséget, a Fidesz-KDNP képviselői azonban tárgyalni sem voltak hajlandóak a törvényjavaslatot: a parlament Népjóléti bizottságában lesöpörték azt. A Párbeszéd újra benyújtja a javaslatot, hiszen a válságnak még közel sincs vége.

    A kormánypárti képviselők "ez teljesen ellentétes azzal, amit mi a világról gondolunk" megjegyzéssel utasították el a magyarok százezreinek – sok esetben – az életben maradáshoz szükséges segítséget: állásukat vesztett dolgozók, kényszerszabadságra küldött édesanyák vagy éppen kórházból hazaküldött betegeket ápoló családtagok minimális megélhetését.

Álságos és embertelen álláspont ez egy önmagát keresztény-konzervatívként azonosító kormánytól. Ráadásul a válságkezelő alapjövedelem finanszírozása – szakértői számítások szerint 1200 milliárd forint – bőségesen átcsoportosítható lenne a költségvetésben, elég csak a NER-lovagoknak kiszignált, teljesen fölösleges beruházásokra gondolni. Nem kell Belgrád–Budapest vasútvonal! Stop Paks2!
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.