OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. május 27., szerda 11:06

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Budapesti DK-s polgármesterek: Orbán Viktor eméssze meg végre az önkormányzati választás eredményét és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorításokat

    A tegnap bejelentett jövő évi költségvetésből derült ki, hogy a járványra hivatkozva bevezetett, önkormányzatokat sújtó kormányzati megszorítások maradnak a járvány után is; a kormány továbbra is elvonja a kerületektől és a településektől a gépjárműadót, és megnégyszerezi a Fővárost és a kerületeket terhelő szolidaritási adót.

A kormány eddig sem vette ki a részét a törvény által előírt módon a védekezés önkormányzatokat érintő költségeiből, sőt a járvány alatt megszorítás megszorítást követett.  Ez a költségvetési javaslat folytatja a sort: a kormányzat visszaél a hatalmával és pártpolitikai alapon  bosszút áll az önkormányzatokon.

Mi, a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei emlékeztetjük Orbán Viktort: minket a budapesti polgárok, a fővárosban élő magyar emberek választottak meg. Azt követeljük a miniszterelnöktől, hogy eméssze meg végre a tavalyi önkormányzati választás eredményét, pártja vereségét, és vonja vissza az önkormányzatokat sújtó megszorítást!

Emlékeztetjük a miniszterelnököt: döntései nem az ellenzéki politikusok, hanem több millió ember ellen irányulnak. E forrásokat a szociális segélyekből, a vállalkozóknak nyújtott kedvezményekből, az emberek ellátásából tervezik elvenni.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.