OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 27., szerda 12:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Hazudott a kormány - Új felhatalmazási törvényre cserélik a régit

    Az Orbán-kormány a hazai és a nemzetközi nyomás hatására azt ígérte, hogy visszavonja a felhatalmazási törvényt. Mára kiderült, hogy ez az egész csak színjáték volt: a Fidesz egy újabb törvényt nyújtott be, amely szerint Orbán Viktor továbbra is gyakorlatilag bármiben eltérhet a törvényektől: korlátozhatja a gyülekezést, az emberek szabad mozgását, szabadságát. Miközben a kormány a beígértnél 3 héttel később, június 20-án vonja vissza az eredeti felhatalmazási törvényt, közben bármikor életbe léptetheti az újat. Ez nem a teljhatalom visszaadása, hanem a teljhatalom további megtartása egy új felhatalmazási törvénnyel.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány ismét az emberek szemébe hazudott, Orbán Viktor valójában továbbra sem hajlandó lemondani a teljhatalmáról. A DK szerint a miniszterelnök láthatóan megrészegült a különleges jogrend biztosította teljhatalomtól, amilyennel ebben az országban soha senki nem rendelkezett még a rendszerváltás óta. Válságkezelés nincs, munkahelyvédelem nincs, elbocsátottaknak járó támogatás nincs, de orbáni teljhatalom, lopás és oligarchamentés továbbra is lesz, hiába hazudta Orbán Viktor, hogy visszavonja a felhatalmazási törvényt.

Arató Gergely,

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a DK Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/2693945220849182
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.