OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2020. május 27., szerda 16:04

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Felszólítjuk a kormányt, hogy csatlakozzunk az EU zöld újjáépítési programjához! -

    A Fidesz-kormány folyamatosan blokkolta az elmúlt években az EU szigorúbb klíma célkitűzéseinek elfogadását. Sajnos ezzel a hozzáállással Brüsszelben nem a magyar emberek érdekeit képviselte, hanem az autóiparét. Kezdetben könnyebb volt, mert partnerre talált több közép-kelet-európai ország vezetőjében. De ez nem tartott sokáig, mert a többi ország megváltoztatta az álláspontját.

Hasonló folyamat veszi most kezdetét. A zöld újjáépítés programja az új irány az Európai Unióban. A magyar kormány ehhez nem akar csatlakozni, mert a kormány szerint ez ellentétes a magyar emberek érdekével. A zöld újjáépítés célja, hogy a régi szennyező gazdaság helyett új, tiszta, klímabarát gazdasági szerkezetet alakítsunk ki.

Az Európai Parlament a közelmúltban elfogadott egy 2000 milliárd eurós csomagot annak érdekében, hogy a gazdaság újjáépítése zöld alapokon történjen meg. Ez a gazdaságélénkítő csomag a klímavédelmi célokhoz kapcsolódó Green New Deal-en alapul. Mi, zöldek keveselltük ezt a programot, mert az abban foglalt intézkedések a klímaváltozást csak lassítják, de a problémát érdemben nem oldják meg.

A magyar kormány azonban sajnálatos módon még ezt az erősen felhígított Green New Deal-t is elutasítja. A közelmúltban 17 európai környezetvédelmi miniszter írt nyílt levelet, hogy az EU tagországai csatlakozzanak a Green New Deal-hez.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.