OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. június 12., péntek 17:29

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye
    Budapest, 2020. június 12., péntek (OS) - Sajtónyilatkozat

    Aláírásgyűjtésbe kezd az Országos Roma Önkormányzat, hogy a bíróság megszüntesse a "Mi Hazánk Mozgalom" pártot, amelyhez nemcsak a magyarországi romák támogatottságára számít, de minden olyan emberre is, aki az előítélet bármely formáját elutasítja. Az aláírásgyűjtő-standok a települések központjaiban lesznek felállítva.
Az elmúlt hetek eseményeiből látható, hogy a Toroczkai László vezette párt a roma kártyát húzta elő. Mivel a "Mi Hazánk Mozgalom" párt támogatottsága a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint csupán 1 % körül mozog, ezért farkast kiáltottak egy olyan ügyben, ahol nem is volt, mivel a Deák téri gyilkosságban az elkövető nem roma származású.
Farkas László az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese elmondta, több mint 50 000 aláírást kívánnak összegyűjteni a nyár folyamán, amelyet a parlament őszi ülésszakán kívánnak benyújtani.  
Farkas László elnökhelyettes azt is elmondta a sajtó számára, hogy a büntető-feljelentéseket megtették a "Mi Hazánk Mozgalom" párt vezetői ellen. Emellett levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, és Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz személyes egyeztetés céljából.

Országos Roma Önkormányzat

     Kiadó: Országos Roma Önkormányzat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.