OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. június 14., vasárnap 15:50

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. június 14., vasárnap (OS) - Zöld utat a szélenergiának! -

    A befektetők sorban állnak, így akár 1 Ft állami támogatás nélkül könnyedén meg lehetne sokszorozni a hazai szélenergia-alapú termelést.

Értetlenül állunk az előtt, hogy az energiaforrás, ami a miénk, aminek az ára nem függ sem az orosz politikától sem az arab világtól, ingyen van, a rendszerbe jól beilleszthető, az miért nem kell nekünk? Nincs ésszerű, józan magyarázat arra, hogy Magyarországnak miért nem kell, miközben az egész világon egyre nagyobb mértékben támaszkodnak erre a tiszta forrásra.

Tisztában kell lenni persze azzal is, hogy ezeknek az erőműveknek is van a környezetre gyakorolt negatív hatása, azonban mindez elenyésző az atom-, vagy a fosszilis energiához képest. A tájképvédelmi és természetvédelmi aggályok szakszerű tervezéssel orvosolhatók, így tényleg csak politikai akarat kérdése, hogy Magyarország is átlép-e végre a 21. századba.

Itt a lehetőség, hogy a kormány tettekkel bizonyítsa, hogy Magyarország klímabajnok!

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.