OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. június 17., szerda 21:16

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 17., szerda (OS) - Kemény friss adatok jöttek a rendőrségtől – a budapesti rendőrfőkapitányt kérdeztem közérdekű adatkérésben a dudálós tiltakozás résztvevői ellen indult eljárásokról és büntetésekről.

    Mint kiderült, az öt alkalom során összesen 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást, és első fokon összességében 13,635 millió forint (!) pénzbírságot szabtak ki ránk. A legdurvábban a május 4-i tiltakozáson részt vevőkkel szemben jártak el: ekkor a helyszínen intézkedő 45 rendőr 49 fővel szemben indított szabálysértési eljárást, akiket összesen 7,59 millió forintra büntettek. Ez fejenként átlag 161 500 forint bírságot jelent. A rendőrségi válasz szerint az intézkedésekben első alkalommal 16, majd 30, 45, végül 50 rendőr vett részt.

Az országos rendőrfőkapitánynak is küldtem egy adatkérést, tőle többek közt azt kérdeztem, hogy a rendezvényekkel, illetve gyűlésekkel kapcsolatos veszélyhelyzeti korlátozások megszegése miatt hány esetben indítottak eljárást és mennyi bírságot szabtak ki. A válasz szerint a "rendezvénnyel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt" országosan 71 személy ellen indult szabálysértési eljárás, ebből 69 (!) személlyel szemben Budapesten. Közülük 56 személlyel szemben 8,925 millió forint bírságot szabtak ki első fokon. Ez fejenként átlagosan közel 160 ezer forintot jelent.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.