OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. június 24., szerda 17:20

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2020. június 24., szerda (OS) - Jobb esélyeket biztosít a színművészetis hallgatók számára a modellváltás. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fogadta  Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) megbízott rektorát, rektor-helyettesét, a hallgatói önkormányzatának képviselőit, az egyetemen tanuló fiatalokat 2020. június 24-én, Budapesten.

    A tárcavezető a találkozó kapcsán kiemelte: az alapítványi fenntartásba kerülő egyetemek a rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezetnek köszönhetően megerősíthetik nemzetközi jelenlétüket. A korszerű, világszínvonalhoz közelítő képzés sokkal jobb esélyeket teremt a hallgatók számára arra, hogy neves külföldi szakemberektől tanulva az országhatárokon túl is sikeresek legyenek a filmiparban, színházi világban. Palkovics László első kézből adott tájékoztatást a változtatást megalapozó megfontolásokról korábban a szakma szereplői, és ma az egyetem vezetői és az egyetem hallgatói számára. Újból hangsúlyozta, hogy az átalakítás nyomán nő az egyetem önállósága, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága. A miniszter a találkozó idején alatt tartott demonstráció kapcsán kifejtette: megérti, hogy a színművészetis hallgatók számára fontos a hangos önkifejezés, de ő továbbra is a higgadt párbeszéd híve.
    
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.