OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 12. vasárnap
Ismertető


2020. június 28., vasárnap 12:39

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2020. június 28., vasárnap (OS) - Rekordok dőltek meg budapesti kerékpárszámlálókon - Ezen héten a budai rakparton elhelyezett és a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálón is megdőltek a napi rekordok, soha nem mértek még ekkora biciklis forgalmat ezeken a helyeken. A veszélyhelyzet feloldására tekintettel feltételezhető, hogy a koronavírus elkerülése céljából kerékpárra váltók közül sokan a mindennapokban, munkába járásra is használni kezdték a kerékpárjukat.

    Szerdán minden eddiginél többen haladtak el a Bem téri és Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálók felett, totális rekordot felállítva. Május elején már megdőlt a normál napi rekord, de a most a csúcstartó nap (2018. április 22-én a számlálók mellett haladt el a 25000-es I bike Budapest felvonulás) eredményeit is felülmúlták a kerékpározók.

Az adat azért is érdekes, mert a tavaszhoz képest már nagyjából visszaállt a reggeli és délutáni csúcsforgalom, tehát a karantén alatti időtöltésnek kerékpárra váltók közül jó eséllyel egyre többen közlekedők lesznek.

A rakparti kerékpárút mellett szintén rekordot döntő, Csepelt a belvárossal összekötő kerékpárút sokaknak különösen vonzó lehet, ha nem akarnak HÉV-pótló buszokkal utazni a vonalfelújítás alatt.
     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.