OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. június 30., kedd 19:57

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Dr. Jane Goodall ENSZ Békenagykövet, primatológus kapta a 2020-as Tang-díjat a fenntartható fejlődés kategóriában a primatológia területén végzett úttörő felfedezéséért, továbbá az egész életén át tartó páratlan elkötelezettségéért, hogy a Földet és annak élővilágát megőrizze.

    TAIPEI, 2020. június 18.
A tajvani üzletember, Dr. Samuel Yin által alapított, kétévente odaadományozott díjat négy kategóriában hirdetik meg: a fenntartható fejlődés, a biotechnológiai tudományok, a sinológia és a jogállamiság. A díj célja a kultúra és a technológiai kutatás közötti interakció és együttműködés elősegítése, a fenntartható fejlődés 21. századi útjának megtalálása érdekében.
Dr. Goodall Louis Leakey antropológus ajánlatát elfogadva utazott Tanzániába 1960-ban, hogy adatokat gyűjtsön a csimpánzokról. Az afrikai dzsungelben töltött ideje alatt végzett megfigyelései egy sor figyelemre méltó felfedezéshez vezettek. Többek között bebizonyította azt, hogy a csimpánzok eszközöket készítenek, más emlősökre vadásznak, illetve egyedi karakterrel, saját értelemmel rendelkeznek. Ugyanúgy mint az embernél náluk is jelen van az altruizmus, együttérzés és önfeláldozás.
Megfigyelései megrengették a tudományos világot, és újradefiniálták az emberek és az állatok közötti kapcsolatot.

     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.