OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. július 2., csütörtök 11:29

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége közleménye (5. rész)
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) -

    Vagyis sajnos 10 év után is értelmezhetetlen módon csak átmeneti tűzoltásban és kasszasemleges átcsoportosításoknak gondolkodnak a hivatalok, lyukat lyukkal tömnének, ahelyett hogy biztosítanák az indokolt forrásokat. Nem tudjuk másképp értelmezni, minthogy az állami szervek visszaélnek azzal, hogy sok cégvezető az elmúlt 20-30 évét tette fel a családi vállalkozására, így a tulajdonosok még akkor is küzdenek, mikor már veszteséget termelnek. Ezek nem import termékek, ezeket a termékeket magyar vállalkozások, magyar szakemberek, magyar adók, szigorú előírások mellett állítanak elő magyar betegeknek, mindezt 10 évvel ezelőtt rögzített árakon, miközben az állam minden évben egyoldalúan emeli a költségeiket az éves minimálbéremelések által.
Más országokban évekre előre rögzített a termékek ára, addig hazánkban 10 éves elmaradást sem lehet bepótolni.
Évek tárgyalásai alatt többször kértek a hivatalok tanulmányokat, normaidő becsléseket, komplex szakmai javaslatokat, termékspecifikációkat, melyeknek a szövetségek mindig eleget tettek, ám azok rendre a fiókban landoltak, vagyis csak időhúzási célzattal lettek bekérve. A legtöbb beadványra a mai napig nem érkezett válasz, mind a NEAK, mind az EMMI gyakran hetekre eltűnik, nem válaszol megkeresésekre.

     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.