OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. július 6., hétfő 10:44

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. július 6., hétfő (OS) - Csoda a parlamentben! A Fidesz – KDNP támogat egy ellenzéki határozati javaslatot. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága is támogatja Székely Sándor, független országgyűlési képviselő Zebraminimum elnevezésű kezdeményezését

    Bánki Erik a bizottság elnöke ugyanis a múlt héten levélben tett javaslatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium illetékes államtitkárának arra, hogy a gyalogos- átkelőhelyek szabályozását felül kell vizsgálni, az ehhez szükséges jogalkotást és a rendeletek összehangolását el kell kezdeni.

Székely Sándor független országgyűlési képviselő még tavaly decemberben határozati javaslatban kezdeményezte egy eseti bizottság létrehozását illetve az év elején - szintén egy országgyűlési határozati javaslatban – tett javaslatot az ún. Zebraminimum megalkotására, ami többek között a jelenlegi jogi szabályozás felülvizsgálatát, a KRESZ módosítását is tartalmazza.

Székely Sándor ORFK-hoz benyújtott közérdekű adatigénylése szerint ugyanis tavalyi évben 984 baleset történt gyalogátkelőhelyen, ennek fele a fővárosban. A gyalogátkelőhelyek szabályozását több mint 30 éves törvény szabályozza, így az mára elavult. Erre a megállapításra jutott az Országgyűlés Gazdasági bizottságának Közlekedési albizottsága is, ami megtárgyalta Székely Sándor Zebraminimum javaslatát. Ennek eredményeként a Gazdasági bizottság úgy döntött, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogalkotását támogatja és az ügyben tájékoztatást kér a tárcától.
     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.