OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. július 8., szerda 07:07

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - ChinaCham Üzleti Klub a koronavírus hatásairól. Megtartotta a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara (ChinaCham Hungary) a veszélyhelyzet utáni első Üzleti Klub eseményét.

    A DLA Piper szakmai támogatásával megvalósult rendezvényen Dr. Duda Ernő immunológus, Dr. Bod Péter Ákos közgazdász, valamint Dr. Györfi-Tóth Péter jogász mutatták be a koronavírus globális terjedését, hatásait és következményeit egészségügyi, gazdasági és jogszakmaii megközelítésben. Dr. Duda Ernő a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa előadásában kiemelte: a koronavírust nem ember, hanem a természet alkotta. A sikeres védekezéshez, megelőzéséhez többféle védőoltás kifejlesztésére lesz a jövőben szükség.  
A válság utáni átrendeződésben a kelet-közép-európai államok, ezáltal a magyar vállalatok számára is nyílnak esélyek újabb gyártási kapacitások megteremtésére, ha az egyébként Kínában található ellátási láncokat a régiós országokba helyezik át - hangzott el Dr. Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára előadásában. Dr. Györfi-Tóth Péter, a DLA Piper Hungary partnere, kifejtette: a koronavírus egy globalizált világban terjed, a jogrendszer, illetve a jogi szabályozás ugyanakkor képes támogatni a védekezést, de csak úgy, ha az üzleti kapcsolatban állók számára nagyobb rugalmasságot és türelmet tesz a lehetővé és megpróbálja a konfliktusok kezelését a felek érdekkörében tartani.

     Kiadó: ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.