OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. július 10., péntek 14:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - A Fidesz nemet mondott a Házbizottságban a gyermekvédelemre és a szociális ágazat dolgozóinak elismerésére

    A Házbizottság ülésén arra tettünk javaslatot, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki, hogy halaszthatatlan feladata van a gyermekek védelmének megerősítése érdekében és a szociális ágazat dolgozóinak elismerése ügyében.

Az ellenzéki pártok támogatták a javaslatokat, a kormánypárti képviselők azonban leszavazták azokat.

A Fidesz nem engedte napirendre venni a pedofília, gyermekpornográfia és a kiskorúak kihasználásának üldözéséről, határozott büntetéséről, a közbizalom helyreállításáról szóló javaslatunkat, ami különösen elképesztő azok után, hogy az egész országot megdöbbentette a fideszes pedofil nagykövet szörnyű tette és az azért kirótt enyhe ítélet.

A Fidesz nem engedte napirendre venni a szociális dolgozók egyszeri rendkívüli juttatásáról és bérfejlesztéséről szóló javaslatunkat, amely szerint a szociális munka napjáig, november 12-ig az ágazat dolgozói az áldozatos munkájuk elismeréseként megkapnák az egyszeri 500 ezer forintos juttatást.

A kormánypártok képviselői ezzel bebizonyították, hogy csak a médiában tartják fontosnak a gyermekvédelem ügyét és megerősítették, hogy továbbra sem tartják sokra azok munkáját, akik az első vonalban harcoltak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtottak segítséget megalázóan alacsony bérért.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.