OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. július 10., péntek 14:59

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - Hűsítő-szigetekkel a hőség ellen - Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes Hűsítő-szigetet adott át a Blahán

    A nyári hőség idején a Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen több úgynevezett Hűsítő-szigetet tart fenn Budapest forgalmasabb pontjainál. A Hűsítő Budapest elnevezésű akció keretében Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes most a Blaha Lujza téren adott át egy ilyen szigetet.
Az M3-as metró megállóinál a múlt héten 14 új, rozsdamentes ivókutat adott át a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes és a jövőben több tucat ivókutat helyeznek el még a városban. A köztéri kutak mellett kutyaitatót is találnak a kedvencükkel sétáló budapestiek.
A Hűsítő Budapest akció nemcsak ivókutak, hanem Hűsítő-szigetek megnyitásáról és fenntartásáról is szól. A Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen tartja fenn ezeket, az első kettő - a Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál – mától várja a meleg miatt egy percre megpihenni vágyó budapestieket.
“A Fővárosi Önkormányzatnak és cégeinek fontos, hogy enyhülést nyújtson a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló hőség idején. A budapestieket a kánikula fokozottan érinti, a rekkenő hőségben az utcák könnyen hőkatlanná válnak." – mondta az átadáson Dorosz Dávid.
A Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál árnyékot adó Hűsítő-szigeteken a napenergia hajtotta ventilátor és zöld felület segítenek elviselhetőbbé tenni a meleget.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.