OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. július 15., szerda 13:24

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2020. július 15., szerda (OS) - Távozik a VOLÁNBUSZ elnök-vezérigazgatója

    Távozik a VOLÁNBUSZ Zrt. éléről Dávid Ilona. A leköszönő elnök-vezérigazgatóra a jövőben új kihívások várnak.

A rábízott feladat sikeres teljesítése után távozik a VOLÁNBUSZ Zrt. éléről Dávid Ilona. Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2018 augusztusában a Volán-társaságok reorganizációjára, újjászervezésére kérte fel a menedzsert. A távozó elnök-vezérigazgató irányításával 2019. október 1-jén megvalósult a Volán-társaságok integrációja, a hét regionális központból létrejött egy egységes, országos szolgáltatási lefedettséget biztosító 19 ezer főt foglalkoztató közszolgáltató vállalat. A tavaly megkezdett járműfiatalítási programnak köszönhetően folyamatosan javul a helyközi és a 70 településen végzett helyi közösségi közlekedés színvonala, a mobil applikáción történő jegy- és bérletértékesítés bevezetésével pedig tovább bővült az utasok számára elérhető kényelmi szolgáltatások köre.

A vállalatvezető kimagasló szakmai munkáját 2020 márciusában Lánczy Leó-díjjal ismerte el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter.

Dávid Ilona közgazdász, 2010-2012 között a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója volt.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2020. július 15.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.