OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. július 18., szombat 08:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 18., szombat (OS) - DEL: Minden második orvostanhallgató külföldre készül - Éppen most dől el a jövő magyar egészségügyének sorsa

        A Magyar Orvosi Kamara közzétett egy felmérést, miszerint a mai orvostanhallgatók fele nem Magyarországon szeretne elhelyezkedni, hanem külföldön. Nem lepett meg ez az eredmény, ugyanis számos barátom orvosnak készül. Tisztában vagyok vele, milyen kilátástalan a helyzetük itthon. Hiába gondolja a többségük, hogy a hálapénz intézményét meg kell szüntetni, hiába véli úgy háromnegyedük, hogy a hálapénz alapjaiban mérgezi meg az orvos-beteg kapcsolatot, a magyar kormány erre fittyet hány, minősíthetetlenül alacsony kezdő alapbérrel alázza meg őket. Büntetéssel próbálják kezelni a helyzetet, aki külföldre megy, annak vissza kell fizetni a tandíjat. Nem meglepő, hogy ez teljesen eredménytelen.
     A Demokratikus Lendület szerint akárhonnan is nézzük, most dől el a magyar egészségügy jövőjének sorsa. Nekünk otthon azt tanították, ha tanulunk, és keményen dolgozunk, akkor megbecsülést kapunk mind társadalmilag, mind anyagilag. A mi generációnk nem hálapénzt, nem csúszópénzt és nem is könyöradományt szeretne. Csupán tisztes megélhetést és megbecsülést. Úgy látszik, ez túl nagy kérés. A DEL szerint, ha nem emelik sürgősen és érdemben a kezdő orvosok bérét, azzal nem csak a ma egészségügyét, hanem a következő 10-20-30 év magyar egészségügyét is tönkre fogják tenni.

Kiss Gergő
elnök, Demokratikus Lendület (DEL), a DK ifjúsági szervezete

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.