2024. április 26. péntek

2020. július 24., péntek 12:37

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Miniszterelnök Úr, van megoldás! Vezesse be a rendkívüli, egyszeri, 98 %-os különadót a multinacionális cégek és a gazdagok munka nélkül szerzett jövedelmére, az osztalékokra!  Székely Sándor, független országgyűlési képviselő (ISZOMM) örül annak, hogy Orbán Viktor mégsem a kommunizmus visszatérését látja azon javaslatában, ami a hazai és a külföldi multinacionális cégek osztalék adójának rendkívüli, egyszeri, 98 %-os bevezetését tartalmazza.

A miniszterelnök ma reggeli szokásos rádióinterjújában arról beszélt ugyanis, hogy meg kell oldania miként jöhetne vissza ugyanannyi pénzösszeg az országba, mint amennyit  a külföldi befektetők osztalék formájában  visznek ki. A koronavírus-járvány megjelenése óta van megoldás, még pedig a 48 millió feletti osztalék rendkívüli, egyszeri, 98%-os különadójának bevezetése.
     Székely Sándor álláspontja az, hogy - hosszabb távon - a munka nélkül szerzett jövedelmeket a munkajövedelmekkel azonos mértékben kell megadóztatni, és azt a szociális katasztrófa enyhítésére kell fordítani. A párt szerint havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a 100.000 forintos minimumjövedelem és ugyanekkora legkisebb öregségi nyugdíj, valamint a 37.500 forintos családi pótlék és ugyanekkora nyugdíjpótlék jár a magyar embereknek.
Bár Orbán Viktor eddig az osztalék különadójának rendkívüli és egyszeri bevezetésével nem értett egyet, úgy tűnik, hogy ma reggelre jobb belátásra tért.

Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő