OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. július 24., péntek 12:37

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Miniszterelnök Úr, van megoldás! Vezesse be a rendkívüli, egyszeri, 98 %-os különadót a multinacionális cégek és a gazdagok munka nélkül szerzett jövedelmére, az osztalékokra!  Székely Sándor, független országgyűlési képviselő (ISZOMM) örül annak, hogy Orbán Viktor mégsem a kommunizmus visszatérését látja azon javaslatában, ami a hazai és a külföldi multinacionális cégek osztalék adójának rendkívüli, egyszeri, 98 %-os bevezetését tartalmazza.

        A miniszterelnök ma reggeli szokásos rádióinterjújában arról beszélt ugyanis, hogy meg kell oldania miként jöhetne vissza ugyanannyi pénzösszeg az országba, mint amennyit  a külföldi befektetők osztalék formájában  visznek ki. A koronavírus-járvány megjelenése óta van megoldás, még pedig a 48 millió feletti osztalék rendkívüli, egyszeri, 98%-os különadójának bevezetése.
     Székely Sándor álláspontja az, hogy - hosszabb távon - a munka nélkül szerzett jövedelmeket a munkajövedelmekkel azonos mértékben kell megadóztatni, és azt a szociális katasztrófa enyhítésére kell fordítani. A párt szerint havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a 100.000 forintos minimumjövedelem és ugyanekkora legkisebb öregségi nyugdíj, valamint a 37.500 forintos családi pótlék és ugyanekkora nyugdíjpótlék jár a magyar embereknek.  
Bár Orbán Viktor eddig az osztalék különadójának rendkívüli és egyszeri bevezetésével nem értett egyet, úgy tűnik, hogy ma reggelre jobb belátásra tért.

     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.