OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2020. július 29., szerda 09:06

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 29., szerda (OS) - A maszkhasználat, nehézségeiről, hátrányairól, veszélyeiről a Covid-19 vírusos járvány kapcsán.  Sajnos vitathatatlanul elmondható, hogy a nagyközönséget nem tájékoztatták érdemben a maszkhasználat nehézségeiről és főként nem a rendszeres használattal előidézhető kifejezett egészségügyi hátrányokról, sőt rosszabb esetben akut vagy krónikus (heveny vagy idült) hátrányos következményekről.

    Elég azonban részletesen felmérni a használati problémákba ütköző, érdemi felvilágosítás híján csak laikus megoldásokkal próbálkozó átlagemberek maszkhasználatának a hivatalosan elvárt, kötelezett használattól való eltéréseit, és azokat elemezve levonni a megfelelő következtetéseket ahhoz, hogy a védekezés az eddigieknél sokkal hatékonyabb legyen, de kevesebb nehézséggel, hátránnyal és veszéllyel járjon.

Eddig se célirányos problémafelmérésekről, sem a megfelelő következtetések levonásáról és a szükséges módosításokról nem hallottunk. Nem csak hazánkban, máshol sem! Nem derül ki, hogy a döntéshozók szakértelme, vagy a hozzáértők meghallgatása töredékes, a következmények azonban igen nyugtalanítóak.

A világszerte rohamosan terjedő járvány ellenére egyre gyakoribb, hogy a népesség mind nagyobb hányada üzletekben, piacokon, nyilvános rendezvényeken, strandokon sem tartja be a legkönnyebben ellenőrizhető ajánlásokat és előírásokat, köztük a kötelező maszkhasználat szabályait sem. Ez már a közegészségügyet súlyosan veszélyeztető anarchikus felelőtlenség!

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.