OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. július 29., szerda 18:21

A Klebelsberg Központ közleménye
    Budapest, 2020. július 29., szerda (OS) - Megkezdődött a Teleki Blanka Gimnázium részleges akadálymentesítése

    Valótlan állítás jelent meg több sajtóorgánumban a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnáziummal kapcsolatban. A beszámolók Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésében megfogalmazott hamis állításra épültek, miszerint az intézményt fenntartó tankerületi központ nem biztosít forrást az iskola akadálymentesítésére. A beruházásra azért van szükség, mert a Közép-Pesti Tankerületi Központ 2020. június végén értesítést kapott arról, hogy a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium mozgáskorlátozottá vált tanulója a 2020/2021. tanévben folytatja tanulmányait az intézményben. A sajtóhírekkel szemben a valóság az, hogy a tankerületi központ 2020. július 6-án megkezdte az épület részleges akadálymentesítését, a munkálatok jelenleg is zajlanak. Ezeknek a fejlesztéseknek a becsült értéke 17,5 millió forint, amelyet teljes egészében a fenntartó finanszíroz. A 2020/2021. tanév kezdetére a Tankerületi Központ biztosítja a tanuló számára a megfelelő infrastrukturális feltéteket az intézményben. A fenntartó ezen kívül a tanuló szükségleteinek megfelelően az iskolai oktatásával kapcsolatos egyéb feltételeket is biztosítja.  

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.