2024. április 25. csütörtök

2020. július 29., szerda 18:21

A Klebelsberg Központ közleménye
    Budapest, 2020. július 29., szerda (OS) - Megkezdődött a Teleki Blanka Gimnázium részleges akadálymentesítése

Valótlan állítás jelent meg több sajtóorgánumban a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnáziummal kapcsolatban. A beszámolók Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésében megfogalmazott hamis állításra épültek, miszerint az intézményt fenntartó tankerületi központ nem biztosít forrást az iskola akadálymentesítésére. A beruházásra azért van szükség, mert a Közép-Pesti Tankerületi Központ 2020. június végén értesítést kapott arról, hogy a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium mozgáskorlátozottá vált tanulója a 2020/2021. tanévben folytatja tanulmányait az intézményben. A sajtóhírekkel szemben a valóság az, hogy a tankerületi központ 2020. július 6-án megkezdte az épület részleges akadálymentesítését, a munkálatok jelenleg is zajlanak. Ezeknek a fejlesztéseknek a becsült értéke 17,5 millió forint, amelyet teljes egészében a fenntartó finanszíroz. A 2020/2021. tanév kezdetére a Tankerületi Központ biztosítja a tanuló számára a megfelelő infrastrukturális feltéteket az intézményben. A fenntartó ezen kívül a tanuló szükségleteinek megfelelően az iskolai oktatásával kapcsolatos egyéb feltételeket is biztosítja.

Kiadó: Klebelsberg Központ