2024. április 26. péntek

2020. július 30., csütörtök 14:12

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 30., csütörtök (OS) - TISZTÚJÍTÁS A VAKOK SZÖVETSÉGÉNÉL - Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). Az újraválasztott elnök, dr. Nagy Sándor további öt évig irányíthatja a mintegy 80 ezer látássérült személy érdekeinek képviseletét felvállaló szervezetet.

"Mozgalmas és eredményes öt évet tudhat maga mögött a szövetség" – értékelte a leköszönő vezetőség munkáját dr. Nagy Sándor a július 30-án megtartott küldöttgyűlésen. Az MVGYOSZ sokat fejlődött a most véget ért ciklus alatt mind a szolgáltatások, mind a humánerőforrás, mind az érdekképviselet terén. Az elmúlt évek kézzel fogható eredményei között említhetjük a Távszem szolgáltatás és az online hangoskönyvtár létrejöttét, a Vakvezetőkutya-kiképző Központ épületének teljes felújítását és a szövetség százéves fennállása alkalmából megtartott, a társadalom széles körében rendkívül pozitív visszhangot kiváltott rendezvénysorozatot is. Az elnöki pozícióért ismét indulva dr. Nagy Sándor röviden ismertette az elkövetkező öt évre vonatkozó elképzeléseit. Ezek között szerepel a székház felújítására irányuló, már elindult projekt végigvitele, a balatonboglári üdülő korszerűsítése, a Távszem szolgáltatás továbbfejlesztése és nemzetközi kiterjesztése, ezzel párhuzamosan a szövetség európai ismertségének és szerepvállalásának erősítése.

Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége