OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2020. augusztus 3., hétfő 10:31

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 3., hétfő (OS) - Új, közel 500 négyzetméteres gyermekpszichiátriai épülettel bővül a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

    A beruházással egy 15 ágyas gyermekpszichiátriai részleg kerül kialakításra.
A projekt keretében történő fejlesztés központi eleme a gyermekpszichiátriai ellátórendszer területi hozzáférésének javítása az ország minden régiójában: így aktív gyermekpszichiátriai fekvőbeteg-osztályokat alakítanak még ki Győrben, Nyíregyházán, Szolnokon. Pécsett és Szegeden a meglévő fekvőbeteg-ellátás korszerűsítése és kapacitás-bővítése történik meg, amellyel országosan megújul a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátások rendszere.

A felnőttpszichiátriai osztályon belül, a gyermekpszichiátriai részlegen két, emelt biztonságú gyermekpszichiátriai ágy áll majd rendelkezésre a sajátos ellátási igényű, zavart, esetleg drogfogyasztás miatt vagy más okból agresszív fiatalkorú páciensek ellátására.

A kiemelt projektről:
Az EFOP-2.2.0-16-2016-00002 azonosító számú, "Gyermek- és ifjúságpszichiátria, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése" elnevezésű, 6 milliárd összköltségű kiemelt projekt, melynek elsődleges célja a 18 év alatti lakosság mentális egészségi állapotának javítása, az ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer fejlesztése és a korszerű, költséghatékony működtetés feltételeinek kialakítása.

     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.