OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2020. augusztus 3., hétfő 10:35

Az Egyesület a Római Partért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 3., hétfő (OS) -

    - Ki kell mondani, az összes vízi sporttal foglalkozó társaság veszteséges a parton! Állami vagy önkormányzati támogatás nélkül nem életképesek! Szükség van rájuk ilyen formában? Hogyan lehet őket nyereségessé tenni, hogy közpénz nélkül életképesek legyenek?
- Mi a valódi funkciója a partnak? Vigalmi negyed? Eszünk, iszunk, táncolunk és berúgunk?!
- Fellelhető funkciók a parton: üdülő, szálloda, sport, lakó funkciók, valamint vigalmi negyed. Vegyes a kép. Együtt ezek a funkciók nem fenntarthatok! Egymás érdekeit sértik, folyamatos konfliktushelyzetet szül!
- Jelenleg nincs megfelelő infrastruktúra kialakítására lehetőség, hogy tömeges látogatottsága legyen a partnak! Hiányzik az úthálózat, a parkolók, közművek! Óbuda ezen része sűrűn lakott. Ahogy Siófokon, itt is zavarja a helyben lakók nyugalmát a terület vígalmi negyeddé válása, az ezzel járó problémák megjelenése!
- Ne legyen vigalmi negyed a Római-part! Ezt a parti vendéglátás bizonyos fokú szűkítésével lehet megakadályozni! Ahogy Siófokon, itt se lehessen alkoholt kapni a parti büfékben! Több, a sportolást, a kikapcsolódást segítő - futásra, biciklizésre, sétálásra - alkalmas teret kell létrehozni!
- Jelentős közegészségügyi veszélyt hordoz a part csatornázatlansága, a békásmegyeri FCSM telepről folyamatosan ide ürülő szennyvíz, továbbá a kétezres évek árvizei által itt hagyott kórokozók! A mai napig nem lett fertőtlenítve a part, az árvízzel elárasztott 70 hektáros terület!
     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.