2024. április 29. hétfő

2020. augusztus 4., kedd 13:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 4., kedd (OS) - DK: Orbán civilek elleni harca miatt sok milliárd forinttól esnek el a magyarok

Orbán csak addig hazafias, amíg érdekei nem sérülnek. A miniszterelnök ezt bármikor képes bizonyítani. Most például azzal, hogy a civilek ellen folytatott harca miatt több százmillió eurótól esnek el a magyarok. A kormány ugyanis addig nem hajlandó szerződést kötni a Norvég Alap és az EGT országai által finanszírozott projektekre, míg beleszólást nem kap a pénzek elosztásába. A miniszterelnöknek semmi sem drága, az esztelen, civilek elleni harca miatt eddig 214 millió eurót nem kaptak meg a magyarok.

Orbán üzenete világos: a nemzetinek hazudott kormányában nem számítanak a magyarok érdekei, számukra csak az a fontos, hogy minden külföldről érkező forrás felett basáskodjanak. Nem számít nekik, hogy a most visszatartott forrásokat a magyaroktól veszik el. Végtelenül primitív felfogásuk szerint, ha nem lehet övék a pénz, más se kapja meg. Mi, a DK-ban nem ebben hiszünk. Folyamatosan keressük a megoldást, hogyan segíthetünk a civileknek, hogy rajtuk keresztül a magyarok megkapják ezeket a támogatásokat.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció