OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. augusztus 8., szombat 12:31

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 8., szombat (OS) - Öntsünk tiszta vizet a pohárba: üres ígéretek helyett azonnali cselekvésre van szükség a vízügy területén! -

    A vízügyi szektor jelenleg a csőd szélén táncol. Nincs forrás a karbantartásra, a szaktudás elveszik, a cégek a működése ingatag. A valódi cselekvés egyre sürgetőbb. A vészharangot már maga Orbán Viktor is megkongatta, de egyelőre csak mismásoló félmegoldás született a valódi cselekvés helyett, mondta Keresztes L. Lóránt szombati sajtótájékoztatóján.  

A témában a miniszterelnök 10 év hallgatás után szólalt meg az ágazat problémáiról, cselekvési kényszerről beszélt, és arról, hogy a problémák megoldása 1000 milliárdos nagyságrendű.
Keresztes L. Lóránt szerint a vízügyi ágazat problémái még bőven 2010 előtt keletkeztek, viszont az elmúlt 10 év alatt a mostani kormány sem a megoldásra törekedett, hanem olyan kormányzati döntéseket hozott, amelyek tovább rontották az egyébként sem rózsás helyzetet, így az egyre gyakoribb anomáliákkal - csőtörésekkel, végeláthatatlan útfelbontásokkal, vízminőségi problémákkal - mindenki nap mint nap találkozik.

A vízügyi szektor jelenleg a csőd szélén táncol. Nincs forrás a karbantartásra, a szaktudás elveszik, a cégek működése ingatag. A valódi cselekvés egyre sürgetőbb.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.