OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 24. szombat
Ismertető


2020. augusztus 15., szombat 11:46

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 15., szombat (OS) - Három hete ömlik a parlagfűpollen Pátyra, a hatóságok nem intézkednek, az allergiások fulladoznak. És ez sajnos nem egyedi eset.

        A Parlagfűpollen No Egyesület három héttel ezelőtt egy helyi lakos jelzése után a Nébih honlapjáról elérhető Parlagfű Bejelentő Rendszeren bejelentést tett a Páty határában, közvetlenül a lakott terület melletti több tíz hektáros parlagfűmező miatt, ami egy rosszul kezelt napraforgótáblán alakult ki. Most az ATV stábjával ismét megtekintettük a pátyi parlagfűtengert, amely köszöni szépen, az allergiásokkal szemben továbbra is jól van, és lassan a kormány parlagfű elleni elhibázott stratégiájának szimbólumává növi ki magát.
     A riport itt: www.atv.hu/videok/video-20200814-embermagassagu-parlagfuerdo-van-patyon korábbi helyszíni beszámolónk pedig itt nézhető meg: www.atv.hu/videok/video-20200731-otmillios-birsag-is-jarhat-ha-nem-irtjuk-a-parlagfuvet
     Páty rémisztő példa arra, hogy a lakosság a parlagfű miatt olyan mértékű pollenterhelést kap, ami tönkreteszi az egészségét. Az illetékes Kormányhivatal növényvédelmi osztálya a jelenlegi, botrányosan elnéző jogszabályok miatt nem rendelhet el közérdekű védekezést egy olyan, nagy kiterjedésű területen, amelynek legalább 90 %-át embermagasságú parlagfű borítja, és a parlagfűtengerben csak elvétve kókadoznak a satnya napraforgófejek.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.