2024. április 24. szerda

2020. augusztus 24., hétfő 13:19

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 24., hétfő (OS) - A KEP felhívása az EU nemzeti kisebbségeiért

A Közép-Európai Club Pannonia 2020. júliusi széleskörű felhívásában is támogatta Czeglédi KEP elnök úr javaslatára a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését, amelyet azért kezdeményezett, hogy Európa nemzeti közösségei sorában a székelység is megőrizhesse és érvényesíthesse identitását szülőföldjén. Az európai követelmények egyik legfontosabb eleme, a minimális egymillió aláírás összegyűjtése már teljesült, de az összefogás erejét még jobban megtestesíti, ha még többen biztosítják támogatásukat. Ennek megerősítésére a KEP felhívást intézett hazai és határon túli tagjaihoz és partnereihez, kérve, hogy egyetértésük jeléül írják alá a támogató ívet a kiterjesztett határidő, ez év november 7-e előtt. A kezdeményezés sikerének nélkülözhetetlen feltétele, hogy minimum 7 EU tagország polgárai nagyobb számban szavazzanak rá. Tudatósítanunk kell, a kezdeményezést nem elég aláírni, hanem másokat is aláírásra kell ösztönözni különös tekintettel a 4 lemaradt országban: Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Svédország 2020. november 7-ig. Ebbe be kell vonni rokonokat, barátokat, ismerősöket nemcsak itthon külföldön is.    Az aláírási lehetőség és felhívás    elérhető a KEP honlap főoldaláról is: www.kepcp.hu .
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület