OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. augusztus 24., hétfő 13:19

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 24., hétfő (OS) - A KEP felhívása az EU nemzeti kisebbségeiért

    A Közép-Európai Club Pannonia 2020. júliusi széleskörű felhívásában is támogatta Czeglédi KEP elnök úr javaslatára a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését, amelyet azért kezdeményezett, hogy Európa nemzeti közösségei sorában a székelység is megőrizhesse és érvényesíthesse identitását szülőföldjén. Az európai követelmények egyik legfontosabb eleme, a minimális egymillió aláírás összegyűjtése már teljesült, de az összefogás erejét még jobban megtestesíti, ha még többen biztosítják támogatásukat. Ennek megerősítésére a KEP felhívást intézett hazai és határon túli tagjaihoz és partnereihez, kérve, hogy egyetértésük jeléül írják alá a támogató ívet a kiterjesztett határidő, ez év november 7-e előtt. A kezdeményezés sikerének nélkülözhetetlen feltétele, hogy minimum 7 EU tagország polgárai nagyobb számban szavazzanak rá. Tudatósítanunk kell, a kezdeményezést nem elég aláírni, hanem másokat is aláírásra kell ösztönözni különös tekintettel a 4 lemaradt országban: Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Svédország 2020. november 7-ig. Ebbe be kell vonni rokonokat, barátokat, ismerősöket nemcsak itthon külföldön is.    Az aláírási lehetőség és felhívás    elérhető a KEP honlap főoldaláról is: www.kepcp.hu .
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.