OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. augusztus 25., kedd 15:17

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 25., kedd (OS) - A GULAG Alapítvány kitűnően szervezte meg az Áldozatok Európai Emléknapját

    Nagy érdeklődés mellett, az állami és társadalmi szervezetek - közöttük a KEP - képviselőinek bevonásával 2020. augusztus 23-án példamutatóan rendezte meg a GULÁG Alapítvány a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapját. A GULÁG Alapítvány a világ első köztéri GULÁG Emlékművénél, az V. kerület Honvéd téren álló Emberkereszt szobornál minden évben megemlékezést szervez az emléknap alkalmából. Az Európai Unió 2011-től nyilvánította közös emléknappá augusztus 23-át, mert a hírhedt Molotov – Ribbentrop paktumot 1939. augusztus 23-án írták alá Moszkvában. Az idei program fő szervezője a GULAG Alapítvány elnöke Nagyné Pintér Jolán volt, aki nagyon szép köszöntő beszédében szülei fájdalmas sorsába is beavatta a közönséget. Szülei mindketten közel tíz évig a GULAG politikai foglyai voltak és csak 1953-ban menekültek meg a kényszermunkatáborból. Szívhez szóló beszédet mondott ezután a 90 éves Hartmann Klára GULÁG túlélő. A Kormány részéről Szalay-Bobrovniczky Vince h. államtitkár köszöntötte a résztvevőket és tartott értékes előadást. A színvonalas kulturális programban szerepelt a Déryné Vándorszíntársulat és a Magyar Honvédség is. A megemlékezést sok érdekelt szervezet képviselőinek koszorúzása zárta. A KEP nevében Dr. Czeglédi József elnök, az 56-os forradalom fegyveres résztvevője és Nyáry Éva festőművész, a Művészeti Akadémia tagja, a KEP alapító tagja koszorúzott. További inf.: www.kepcp.hu
    
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.